Voor wie?
De cursus ‘Een eigen zaak beginnen’ is bedoeld voor iedereen die overweegt zelf een onderneming te beginnen.

Omschrijving
Het hebben van een eigen bedrijf kan een goed alternatief zijn voor werken in loondienst. Maar als je zomaar begint, zonder een duidelijk plan en goede informatie over de mogelijkheden en moeilijkheden, loop je grote risico’s. Waar kun je het beste beginnen, wat moet je beslist regelen voor je activiteiten onderneemt en hoe zorg je dat klanten je bedrijf ook kunnen vinden? Het schrijven van een ondernemingsplan helpt je om van een idee een samenhangend plan te maken.

Wat komt er aan bod?
In de cursus werk je aan je eigen ondernemingsplan. Je begint met informatie over jezelf en over de onderneming die je voor ogen hebt. Vervolgens wordt aandacht besteed aan markt en doelgroep – voor wie is je product bedoeld, wie zijn je concurrenten en hoe denk je dat je met jouw bedrijf iets aan de markt toe kunt voegen? Je leert over het belang van een samenhangend marketingbeleid en je maakt een gedegen financieel plan. De cursus gaat ook in op praktische zaken, zoals de keuze van de juiste rechtsvorm, verzekeringen en vergunningen en de manier waarop de overheid (beginnende) ondernemers tegemoetkomt.

Opbouw cursus
De cursus bestaat uit vier modules van telkens drie lessen. In elke les vind je geschreven informatie, een videoles, woordenlijsten en oefeningen.  In sommige lessen bieden we aanvullend videomateriaal aan. Je kunt online een ondernemingsplan samenstellen. In elke les wordt aangegeven welk deel ingevuld kan worden. Als je dat consequent doet heb je aan het eind van de cursus een compleet plan waarmee je gemeenten en financiers kunt overtuigen van de kansen van je bedrijf.

Wat biedt de cursus?

  1. Een onlinetraining in het Nederlands en het Arabisch.
  2. Je wordt volledig begeleid door een Arabisch supportteam.
  3. Aan het eind van de cursus heb je een compleet ondernemingsplan.

Lesmateriaal

  • Lesmap ‘Een eigen zaak beginnen’
  • Lesvideo’s
  • Woordenlijsten
  • Online oefenmateriaal
  • Een invulformulier om een ondernemingsplan te maken

Dit heb je nodig
Al het lesmateriaal dat je nodig hebt wordt je verstrekt. Je hebt alleen een computer nodig. En een idee om een onderneming te starten!

Toelatingseisen
De cursus is zowel in het Nederlands (ongeveer niveau B1-B2) als in het Arabisch te volgen.

Te behalen resultaat
Aan het eind van de cursus heb je een compleet ondernemingsplan. Indien gewenst verstrekken we een Bewijs van Deelname.