• Module 1: Ondernemer worden in Nederland

  Module 1:In deze module begin je met het maken van je ondernemingsplan. We gaan in op je persoonlijke kwaliteiten en ambities en het omschrijven van je bedrijf. We hebben het ook over juridische aspecten, zoals de meest geschikte rechtsvorm en algemene voorwaarden.
 • Module 2: De markt

  In deze module gaan we het hebben over de markt. Een product kan nog zo mooi of bijzonder zijn, als niemand het wil kopen wordt de onderneming geen succes. Het is daarom van belang om te weten hoe de markt eruit ziet, wie precies de doelgroep vormen, waar de concurrentie zit en welke te verwachten ontwikkelingen invloed kunnen hebben op je bedrijf.
 • Module 3: Financiën

  Financiën vormen een belangrijk deel van je ondernemingsplan. Hoeveel geld heb je nodig om te kunnen starten en hoe denk je ervoor te kunnen zorgen dat jouw bedrijf voldoende inkomsten zal hebben? En: welke mogelijkheden heb je om aan een startkapitaal te komen?
 • Module 4: Administratie en marketing

  In de laatste module helpen we je met het opzetten van een boekhouding en gaan we kort in op manieren om jezelf als ondernemer te profileren en klanten te werven en binden. De laatste les vat de belangrijkste onderdelen van de cursus nog eens samen.