Bij Samen naar Werk Academie willen wij u in een verkort traject klaarstomen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Klaar voor een baan die past bij uw talenten en die u voldoening geeft! Hoe doen wij dat?
Stap 1 – Screening

We starten uw traject met de screening. Tijdens deze intake gaat een ervaren adviseur, die Arabisch spreekt, na wat uw arbeidsverleden is. Wat heeft u gedaan, wat zijn uw diploma’s of certificaten? Wat is een logische vervolgstap op de Nederlandse arbeidsmarkt? We kijken daarbij ook naar uw huidige taalniveau en wat daar nog aan verbeterd moet worden. Bent u onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt? Dan schakelen wij meteen een versnelling hoger. Zo niet, dan bepalen we samen met u het traject.

Stap 2 – Voorbereiding op het werk

De volgende stap is u voorbereiden op het werk. Uw Nederlandse taal wordt opgefrist en u wordt opgeleid in uw beroepsgroep. Soms kan dit alleen gaan om de basisprincipes van veiligheid op de werkvloer, maar ook een werkinstructie of een volledige opleiding via onze Academie.

Stap 3 - Matching

Nu uw traject is bepaald, gaan we op zoek naar de perfecte match. Soms in samenwerking met gemeenten of uitzendbureaus.

Stap 4 – Aan het werk

Tijd voor het echte werk! Ons Arabisch supportteam ondersteunt u op elk vlak: tijdens de opleiding, maar ook op de werkvloer. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor werkgevers.