Wilt u talentvolle nieuwkomers aan het werk helpen? Samen naar Werk Academie is graag uw partner om ze naar werk te begeleiden. Samen kunnen wij het talent van nieuwkomers tot volle bloei laten komen en klaarstomen voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij werken voor en met Arabische mensen. Ons hoogopgeleid Arabisch supportteam ondersteunt de nieuwkomer bij elke stap.


Wat is onze aanpak?

Stap 1 – Screening

Onze Arabisch sprekende adviseur brengt het werktalent, motivatie, arbeidsverleden en taalniveau van de nieuwkomer in kaart. Is hij of zij direct inzetbaar of is er extra scholing noodzakelijk?


Stap 2 – Voorbereiding op het werk

Om de nieuwkomer goed voor te bereiden op het werk, frissen wij de Nederlandse taal en op en kan hij of zij een beroepsgerichte opleiding via onze Academie volgen. We zetten hierbij blended learning in. Dit is een mix van online leren en leren op de werkvloer. Wij gebruiken hierbij e-learning technologie dat ervoor zorgt dat de nieuwkomer snel en praktisch onderwijs krijgt aangeboden.


Academie

Op de Academie leert hij een vak met bijbehorende vaardigheden, specifieke vaktermen en verbetert hij zijn taalvaardigheid. De lesstof bestaat uit video’s, animaties, instructies en casussen en is zowel in het Nederlands als het Arabisch. De opleidingen duren ongeveer tussen de 3 en 6 maanden, waarbij de cursist overdag werkt en ’s avonds kan studeren. De opleiding kan voor een gedeelte gefinancierd worden vanuit DUO. De nieuwkomer beschikt namelijk over een studiefonds voor onder andere Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA).


Maatwerk

Naast de opleidingen in onze Academie, kunnen wij ook trainingen ontwikkelen op basis van behoefte van de werkgever of markt. Die trainingen kunnen bestaan uit eenvoudige instructievideo’s of het aanleren van basisvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een functie als asbestverwijderaar of werkinstructies uit de bouw (betontimmerman).Stap 3 – Matching

Na deze twee stappen hebben we goed in beeld gebracht in welk werkveld de nieuwkomer aan de slag kan gaan. Voor u is de matching nu makkelijker. Uiteraard ondersteunen wij u hier graag bij.


Stap 4 – Aan het werk

Ons Arabischsprekende adviseurs begeleiden en coachen de nieuwkomer tijdens het werk. Ook zijn zij aanspreekpunt voor werkgevers. Door onze persoonlijke aanpak en dankzij ons supportteam kennen wij de cursist heel goed!