Onze arbeidsmarkt kampt met veel openstaande vacatures. Tegelijkertijd zijn er nieuwkomers die graag aan het werk willen. Talentvolle nieuwkomers, vaak met een rugzak vol vaardigheden en diploma’s uit hun thuisland. Samen naar Werk Academie wil de kansen van nieuwkomers op de arbeidsmarkt vergroten door maatwerktrajecten te ontwikkelen. Het liefst samen met gemeenten, werkgevers en uitzendorganisaties.

In dit traject bevorderen we arbeidsparticipatie door Nederlandse lessen en een vakinhoudelijke training parallel te laten lopen met het opdoen van praktijkervaring. Want wij geloven dat het combineren van werk en taal een efficiënte manier van integreren is! Wij werken voor én met Arabische mensen. Ons Arabisch supportteam ondersteunt, monitort en begeleidt onze cursisten bij elke stap.Wat is onze aanpak?

Wij bieden leerwerktrajecten
Dit traject bestaat uit het in kaart brengen van het werktalent en taalniveau en daar passend werk bij te zoeken. Tegelijkertijd kan de nieuwkomer een beroepsgerichte opleiding via onze Academie volgen. We zetten hierbij blended learning in. Dit is een mix van online leren en leren op de werkvloer. Wij gebruiken hierbij e-learning technologie dat ervoor zorgt dat de nieuwkomer snel en praktisch onderwijs krijgt aangeboden.

We ontwikkelen ook trainingen op maat
Naast de opleidingen in onze Academie, kunnen wij ook trainingen ontwikkelen op basis van behoefte van de werkgever of markt. Die trainingen kunnen bestaan uit eenvoudige instructievideo’s of het aanleren van basisvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een functie als asbestverwijderaar of werkinstructies uit de bouw (betontimmerman).

We bieden ook graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een helpende hand
Niet alleen vluchtelingen hebben moeite met het vinden van een passende baan op de arbeidsmarkt. Ook veel Turken, Marokkanen en autochtonen komen moeilijk aan het werk. Soms komt dit door hun taalachterstand. Ook voor hen kunnen wij maatwerktrajecten aanbieden.

Samen brengen we het talent van de nieuwkomer tot volle bloei!

We werken graag samen met gemeenten en uitzendorganisaties. Klik voor meer informatie op een van de links hieronder.

- Samen met uitzendbureaus
- Samen met gemeenten